Porvoo on vanha idyllinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Lähimatkailupäivillä on useita kiehtovia retkiä Porvoossa. Tässä kolme tärppiä:

1. Kuvataidetta ja karamelleja

Kuvataidetta ja karamelleja -kierroksella kuljetaan pitkin Vanhan Porvoon katuja ja kujia. Kuulemme tarinoita kaupunkia ikuistaneista kuvataiteilijoista ja tutustumme Porvoon herkulliseen historiaan. Perjantai 25.9.2020 klo 17. Lue lisää.

2. Taikoja ja tuomioita – tarinallinen aikamatka vanhassa Porvoossa

Kuulemme Porvoon synkistä tapahtumista ja kolkoista ihmiskohtaloista, taikoja ja uskomuksia unohtamatta. Kierrämme kirkon ja kuolleiden kylän, vierailemme entisellä rangaistuspaikalla. Kuka oli Porvoon viimeinen teloitettu? Entä millaiset miehet hautoivat kukonmunaa kainalossa? Tutustu vähemmän tunnettuun Porvoon historiaan! Ihmettele faktoja ja naura uskomuksille. Hämmästy legendoja ja haamuja. Lauantaina 26.9.2020 klo 15. Lue lisää.

3. Vanhan Porvoon elämää ja maisemia vuonna 1899, valokuvaaja Natalia Linsénin matkassa

Tutustumme elämään Porvoon vanhassa kaupungissa vuonna 1899 valokuvaaja Natalia Linsénin taitavien valokuvien avulla. Hän on ikuistanut kaupunkikuviinsa myös entisajan asukkaita, varsinkin lapsia, ja aikakauden yrittäjiä. Missä sijaitsi nahkurin liike, entä dynamiittikauppa? Millä tolalla oli lasten koulunkäynti ja mikä oli Vanhan Raatihuoneen käyttötarkoitus? Kuvista tunnistetaan rakennuksia, joista monet ovat edelleen paikallaan. Sunnuntai 27.9.2020 klo 15. Lue lisää.

Porvoon tarjonta Lähimatkailupäivillä 24.-27.9.

Lähimatkailupäivien koko ohjelmistoon voit tutustua täällä

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa
Categories: Ajankohtaista