Lähimatkailupäivillä järjestetään kaksi rikosaiheista retkeä. Toinen johdattaa Bodominjärven Murhaniemelle, jossa tutustutaan kaikkien aikojen tunnetuimaan suomalaiseen murhamysteeriin ja sen taustoihin. Porvoossa puolestaan hypätään dekkareiden maailmaan.

RETKI BODOMINJÄRVEN MURHANIEMELLE

Helluntaina 1960 neljä nuorta lähti telttailemaan Espoon Bodominjärvelle. Vain yksi heistä palasi elävänä, hänkin vakavasti loukkaantuneena. Kolme nuorta surmattiin kylmäverisesti telttaan. Kuka oli murhasta epäilty kioskinpitäjä? Mistä löytyi Nissen ja Sepin kengät? Mihin katosi nuorten lompakot? Entä murha-ase? Retkellä tutustutaan paikkoihin, jotka liittyvät Suomen kenties tunnetuimpaan murhamysteeriin.

Rikoshistoriallisen kierroksen Bodominjärven maisemiin vetää tietokirjailija Pauli Jokinen, joka julkaisi alkuvuodesta kirjan Helsingin murhahistoria (Into Kustannus, 2020).

Retket pe 25.9. klo 17.00 ja su 27.9. klo 12.00. Lue lisää täältä.

DEKKARIKIERROKSELLA – MURHIA PORVOON MITALLA

Kiehtovalla kierroksella yhdistyy opastettu kaupunkikierros ja kirjallisuus. Miten Porvoo taipuu dekkarin tapahtumien näyttämöksi? Mistä tarina saa alkunsa ja miten se punotaan kirjaksi? Näihin kysymyksiin vastaamisen lisäksi porvoolainen dekkarikierros tarjoaa leppoisaa jännitystä ja tarinoita fiktiivisistä murhista. Oppaana porvoolaisdekkaristi Jaana Lehtiö.

Kierros to 24.9. klo 15.00. Lue lisää täältä.

*****

Lähimatkailupäivät 24.-27.9.2020. Tutustu koko ohjelmaan täällä.

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa
Categories: Ajankohtaista