Lähimatkailupäivät järjestetään ensimmäistä kertaa 24.-27.9. Mukana on kohteita, retkiä ja tapahtumia ympäri Uuttamaata. Lähes 80 tapahtumaa johdattaa lähimatkailijat tutustumaan kotiseutuunsa ja sen ympäristöön. Poimimme tarjonnasta 10 tärppiä:

1. Taikoja ja turmioita, Porvoo

Tarinallinen aikamatka vanhassa Porvoossa. Kuulemme Porvoon synkistä tapahtumista ja kolkoista ihmiskohtaloista, taikoja ja uskomuksia unohtamatta.

Porvoon kierroksilla pääsee muun muassa aikamatkalle kuulemaan kaupungin kolkoista ihmiskohtaloista, taioista ja uskomuksista. Minkälainen on Porvoon herkkujen ja karamellien historia, entä missä sijaitsi Porvoon dynamiittikauppa?

2. Opastettu pyöräretki Tuusulanjärvellä

Retken aikana kuullaan Tuusulanjärven taiteilijayhteisön synnystä ja elämästä. Oppaan johdolla reitti kulkee Krapilta Tuusulan Rantatietä ja päättyy Ainolaan.

3. Kivikauden salaisuuksia Jokiniemessä, Vantaa

Vantaan Jokiniemessä sijaitsee yksi Suomen laajimmista ja runsaslöytöisimmistä kivikautisista asuinpaikoista. Alueen tarina ja löydöt ulottuvat jopa 5500 vuoden taakse.

4. Humbleberg, Keravan kartano

Kartanolla pääsee ruokkimaan ja rapsuttelemaan kotieläimiä. Tilan lampaat pitävät rapsuttelusta, turkin harjauksesta ja halailusta. Kanat ovat seurallisia sylikanoja ja puput pitävät silittämisestä.

5. Kirkollinen kierros Karjaalla

Kierroksella tutustutaan kirkollisten rakennusten arkkitehtuuriin ja historiaan.

6. Kierros Hanasaaren kulttuurikeskuksessa, Espoo

Opastetulla kierroksella pääset tutustumaan Taidepuiston pohjoismaisiin teoksiin sekä nauttimaan ainutlaatuisesta merellisestä miljööstä.

7. Korkeasaari, Helsinki

Korkeasaaren eläintarha on mukana teemapäivillä. Eläinten saarelle pääsee Lähimatkailupäivien kunniaksi 2 yhden hinnalla.

8. Venematka Tammisaaren saaristoon

Retkellä päästään tutustumaan Tammisaaren kansallispuistossa sijaitsevaan Älgön saaren kalastajatila Rödjaniin.

9. Aktivistinäytelmä, KokoTeatteri, Helsinki

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista.

10. Kaupunkikierroksia myös venäjäksi ja englanniksi

Helsingin kaupunginosiin pääsee tutustumaan venäjäksi ja englanniksi. Mukana kierrokset mm. Kulosaaressa ja Käpylässä.

Tutustu Lähimatkailupäivien koko ohjelmistoon täällä.  

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa
Categories: Ajankohtaista