Ohjelmavinkkejä lapsille ja perheille Uudellamaalla 24.-27.9.

Liito-orava opastuksia lapsille Haltiassa (Nuuksio, Espoo)
Leevi Liito-oravan luontopolulla tutustutaan liito-oravan elintapoihin sekä Haltian lähiluontoon leikkien ja tutkien. Opastus sopii koko perheelle, ja lapsista erityisesti 5-10-vuotiaille. Opastus on maksuton ja suomenkielinen. Lähtö Haltian etupihalta, pääoven edestä. Lauantai 26.9. klo 12:30 (ilmoittautuminen etukäteen)
Liito-orava näyttely Haltiassa päivittäin klo 10-18.
Lettukestit Haltialan kodalla launtaina klo 12-15. Tarjolla nokipannukahvia ja nuotiolettuja.
Haltialan ohjelmaa

Korkeasaareen 2 yhden hinnalla Lähimatkailupäivien ajan (Korkeasaari, Helsinki)
Korkeasaaren moniin eläimiin pääsee tutustumaan vaikka koko perheen kanssa erityishinnalla.

Vuodenajan vaihtuminen näkyy jo niin puiden väreissä ja sekä eläinten talviturkkien kasvussa. Myös kesän ruuhkat ovat poissa. Eläinten saarella voit seikkailla rauhassa ja lähteä suomalaisesta saaristoluonnosta Himalajan rinteille ja tropiikin lämpöön.
Lue lisää


https://lahimatkailupaivat.fi/lahiretkelle-korkeasaareen/

Tuusulanjärvellä luontokohteita, Järvenpäässä Pieni Satumetsä
Tuusulanjärven ympäristo on täynnä upeita retkikohteita, joissa koko perhe voi retkeillä ja tutustua suomen taiteen kulta-aikaa inspiroineissa maisemissa. Järvenpäästä löytyy myös Vanahankylän kartanon käsityöputiikin pihamaalle rakennettu ihastuttanut Pieni Satumetsä, jossa löytyy kokonainen mielikuvitusmaailma keijuineen, peikkoineen ja metsän eläimineen.
Järvenpään kaupungin tarjonta
Tuusulanjärven retkikohteet
Tuusulan tarjonta

Espoon Hanasaaren ulkotaidepuisto
Hanasaaren kulttuurikeskuksen upeassa ulkotaidepuistossa voi vierailla omatoimisesti aikuisen kanssa. Lähimatkailipäivillä myös opastettuja kierroksia.
https://lahimatkailupaivat.fi/hanasaaren-kulttuurikeskus/

Kivikautisia tutkimuksia Vantaalla
Mitä tapahtui 5500 vuotta sitten ja miten silloin elettiin? Osallistu oikean arkeologin johdolla aikuisen seurassa kierrokseen, joka kertoo miten kaivauksia vanhassa kivikautisessa asuinpaikassa tehdään. Pääset käsin koskettelemaan yli 5000 vuotta vanhoja paikasta löytyneitä esineitä. Retki 25.9. klo 11-13.
https://lahimatkailupaivat.fi/kivikauden-salaisuuksia-vantaalla/

Keravan kartanolla pääsee hoitamaan lampaita
Keravan kartanolla pääsee hoitamaan ja ruokkimaan kanoja, pupuja ja lampaita. Eläintenhoito pienryhmissä eläinten aitauksissa. Muuten Humleberg-nimisessä kartanossa esitellään tilan toimintaa ja miten alueen kiertotalousyhteisön kehittämä tulevaisuuden kestävä asuinalue syntyy. Alueella järjestetään asuntomessut 2024.
Eläintenhoitoa Keravan kartanolla sunnuntaina 27.9. klo 13-16.
https://lahimatkailupaivat.fi/kerava-urbaanin-kulttuurin-nouseva-tahti/

Kuva: Anna Evilä / Jalotus

Ilmailumuseossa tutustutaan lentämisen ihmeeseen
Pikku Pilotin lentokoulussa tutustutaan lentämisen saloihin ja miten erilaiset lento-alukset pysyvät ilmassa. Ohjelmassa tarjolla myös ilmailu-joogaa, jonka jälkeen olo voi olla kevyt kuin ilmapallolla. Lapsille suunnattuja lento-aiheisia lasten elokuvia on ohjelmassa sunnuntaina. Myös lentosimulaattoreissa voi kokeilla itse, miltä tuntuu lentää oikeaa lentokonetta.
https://lahimatkailupaivat.fi/ilmailumuseossa-koko-perhe-viihtyy/

Perheen pienemmät pilotit voivat tutustua lentämisen perusteisiin erityisessä Pikku Pilotin lentokoulussa. Lentokoulussa tutustutaan yhdessä havainnoiden ja pohtien lentämisen perusteisiin sekä miten erilaiset museon näyttelystäkin löytyvät ilma-alustyypit pysyvät ilmassa.

Pikku Pilotin lentokoulut lauantaina 26.9. klo 10:30 ja klo 12.30.

Vantaan Aviapoliksessa sijaitseva Ilmailumuseo tarjoaa ihmeteltävää ja kiehtovaa ilmailusta koko perheelle. Ilmailujooga on ilmailuteemaista joogaa. Puolituntisen rentouttavan joogatuokion jälkeen olo voi olla kevyt kuin kuumailmapallolla.

Ilmailujoogaa
to-pe 24.-25.9. klo 10:30 ja 11:30
su 27.9. klo 12:30 ja 13:30 

Tutustu simulaattoreihin

Ilmailumuseon ohjelma Lähimatkailupäivillä 24.-27.9.

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa
Categories: Ajankohtaista