Alvar Aalto - Ateljee ja Kotitalo

Avaa aistit Aallon arkkitehtuurille!

Onnea Alvarit! Rakastettu arkkitehtimme kaimoineen viettää nimipäiviään sopivasti Lähimatkailupäivien aikaan. Tervetuloa juhlimaan päivänsankaria Alvar Aallon ateljeehen erityisen nimipäiväopastuksen merkeissä to 24.9. klo 13:00. Luvassa on lumoavaa luonnonvaloa, kaarevuutta ja korkeutta, pienipiirteisiä pienoismalleja, tunnelmallisia työtiloja, vehreyttä ja alkuperäisiä Aalto-kalusteita – sekä nippelitietoa Alvar-nimen alkuperästä. Ota mukaan kolottava kahvihammas, sillä kierros huipentuu kahviin ja pieneen purtavaan toimiston ruokasaliin – Italiasta inspiroituneeseen Tavernaan!

Lippuja on tarjolla 12 kpl – varaa omasi suoraan verkkokaupasta

Halutessasi ehdit saman päivän aikana tutustumaan myös ateljeen lähistöllä sijaitsevaan Alvar Aallon kotitaloon opastetulla kierroksella

Etkö ehdi? Ei hätää! Alvar Aallon arkkitehtuuri kutsuu luokseen myös muulloinkin kuin merkkipäivänä! Munkkiniemessä lähekkäin sijaitsevat Alvar Aallon kotitalo ja Alvar Aallon ateljee ovat avoinna ympäri vuoden opastettujen kierrosten merkeissä. Itselle suunnitellut kohteet tarjoavat erityislaatuisen tilaisuuden nähdä Aallon arkkitehtuurin yksityisempi puoli. Nyt kannattaa tulla museovierailulle, sillä molempien kohteiden museokaupoissa on Lähimatkailupäivien ajan valikoima erikoistarjouksia!

Alvar Aallon kotitalo (Riihitie 20)

Arkkitehtipariskunta Alvar ja Aino Aallon itselleen toteuttama kotitalo (1936) on oikea aarrearkku arkkitehtuurin ja muotoilun ystäville. Pelkistetyn ulkokuoren alta paljastuu monimuotoinen kokonaisuus, joka huokuu lahjakkaiden arkkitehtien henkilöhistoriaa, luovaa työtä ja kodin rauhaa. Koti ei ollut pelkkä koti, vaan myös työpaikka. Talon siivessä on ateljeetila, jossa Alvar Aallon arkkitehtitoimisto sijaitsi v. 1936-1955. Tarkkaan hiottu tilan jäsentely ihastuttaa: kekseliäät yksityiskohdat sekä yhdistävät että erottavat julkisen ja yksityisen tilan toisistaan.

Syyskuun kierrokset varattavissa täältä

Opastetut kierrokset (varaukset ennakkoon): 
to-pe 24.-25.9. klo 16 ja 17
la-su 26.-27.9. klo 12 ja 13 

Huom. aikataulu päivittyy syksyn mittaan – olemme avoinna ympäri vuoden!

Alvar Aallon ateljee (Tiilimäki 20)

Alvar Aallon ateljee (1955) yllättää! Käsi tarttuu toiveikkaasti muistakin Aallon rakennuksista tuttuun messinkiovenkahvaan, mutta vastassa onkin odottamattoman hämärä aula. Portaiden luota kuitenkin pilkottaa luonnonvaloa, joka kutsuu yläkertaan, arkkitehtien valtakuntaan. Ateljeessa syntyi mestariteoksia: 50-luvulta alkaen Aallon arkkitehtuuri valloitti maailmaa yhä laajemmin, mutta teosten syntypaikka oli Helsingin kotoisassa Munkkiniemessä. Aallon karisma loi toimistoon erityisen ilmapiirin, jonka voi vieläkin aistia avarassa piirustussalissa, asteittain avautuvassa, kaarevassa ateljeetilassa ja lämminhenkisessä Tavernassa. Sisäpihan vehreä amfiteatteri viimeistelee kokonaisvaltaisen elämyksen.

Syyskuun kierrokset varattavissa täältä

Opastetut kierrokset (varaukset ennakkoon): 
to-pe 24.-25.9. klo 18:30
la-su 26.-27.9. klo 14:30

Huom. aikataulu päivittyy syksyn mittaan – olemme avoinna ympäri vuoden!

Alvar Aalto -säätiö Helsingissä

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa