Håkansbölen kartanon kummituskierrokset

Tule Kuulemaan Kiehtovan hyytäviä tarinoita Håkansbölen kartanon asukkaista

Håkansbölen kartanon kummituskierrokset

Vantaan Håkansbölen kartano tunnetaan kummitustarinoistaan, kauniista miljööstään ja arkkitehti Armas Lindgrenin suunnittelemasta jugend-päärakennuksesta. Lähimatkailupäiviin kartano osallistuu perjantai-illan erikoisohjelmalla: kartanon puistossa järjestettävillä kummitustarinakierroksilla! Tule kierrokselle mukaan kuulemaan, mistä kartanon kummitustarinat ovat saaneet alkunsa ja keitä kaikkia kartanon tiluksilla uskotaan yhä kummittelevan.

Kummitustarinakierros järjestetään ulkona kartanon puistossa, mutta kierrokseen sisältyy myös vierailu kartanon päärakennuksessa.

*****

Kierrokset lähtevät kartanon päärakennuksen edestä perjantaina  25.9. klo 20.00 ja klo 21.00.

Hinta on 10€ / osallistuja. Liput verkkokaupasta.
Kierrosta ei suositella alle kouluikäisille.
Osallistujia enintään 25 henkeä per kierros.

*****

Kartanolla vietetään syyskuun viimeisenä viikonloppuna kesäkauden päättäjäisiä. Lisätietoja muusta viikonlopun ohjelmasta löytyy osoitteesta http://www.kartanonkummit.fi

Kartanon osoite on Kartanontie 1, Vantaa.
Autolla saapuvien tulo Vuorilehdontien kautta. Auton voi jättää parkkiin Café Ruunan parkkipaikalle (Vuorilehdontie). Kartano löytyy kahvilan takaa. Ei ajomahdollisuutta Ratsumestarintien kautta.

Håkansbölen pitkä historia

Kartanon historia ulottuu yli viidensadan vuoden päähän. Sotungin kylä tosin asutettiin jo viikinkiajalla, mutta historiankirjoihin on jäänyt uudisraivaaja Håkan Jönssön, jonka mukaan Håkansböle on luultavimmin nimetty.

Kartanossa ovat asuneet muun muassa Helsingin varakas kauppias Johan Sederholm, jonka kutsumana myös kuningas Kustaa III vieraili kartanossa.

Eräs kartanon omistaja oli Anders Lorenz Munsterhjelm, joka perusti Tikkurilaan pellavapuristamon, mikä on sittemmin tunnettu paremmin Tikkurilan maalitehtaana.

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa