Kurota Korkealle ilmailun saloihin

Kaikenikäisten suosikkikohde tarjoaa jokaiselle jotakin 

Ilmailumuseo on koko perheen suosikkikohde Vantaan Aviapoliksessa. Ilmailumuseo tarjoaa Lähimatkailupäivillä kaksi lippua yhden hinnalla (to-pe), museo tarjoaa kalliimman lipun!

Ohjelmassa lisäksi opastuksia, ilmailujoogaa, elokuvaesityksiä ja simulaattori-koelentoja. 

Tutustu ilmailun jännittävään historiaan

Suomen Ilmailumuseosta Vantaan Aviapoliksesta löytyy nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Näyttelyhallimme pitävät siipiensä suojassa lentokoneita koko Suomen ilmailuhistorian ajalta. Kuule oppaidemme johdolla mieleenpainuvia tarinoita siitä, mitä kilometrien korkeudessa oikein tapahtuu.

Tiloistamme löytyy myös museokauppa ja kahvila, sekä kokoustilat monenlaisiin tapahtumiin. Järjestämme lisäksi tilauksesta elämyslentoja useilla eri lentosimulaattoreilla. Voit myös varata kuumailmapallolennon kauttamme!

Miten kuumailmapallolla lennetään entä lentokoneella ilman moottoria?

Tidätkö, miten kuumailmapallolla lennetään, entä mitkä voimat saavat purjelentokoneen siivilleen ja pysymään ilmassa useita tunteja? 

Museossa selviää, kuinka sää ja sääilmiöt vaikuttavat ilmassa liikkumiseen. Miten ilmanvastusta ja ilmavirtoja voidaan hyödyntää matkan suunnittelussa ja ilmassa pitkään pysymisessä eri ilma-aluksilla. 

Ilmailun huumaa turvallisesti maan kamaralla

Oletko aina haaveillut lentämisestä? Nyt voit toteuttaa haaveesi ja eläytyä lentounelmiin Messerschmitt- hävittäjällä tai viranomaishyväksytyllä Diamond DA42- simulaattorilla. Tiedustelut ja varaukset ennakkoon asiakaspalvelustamme info@ilmailumuseo.fi / 09- 8700 870.

Simulaattoreilla lennetään ma-la välillä ja lennoilla on aina mukana kokenut kouluttaja, joka neuvoo simulaattorin käytössä. Simulaattoreihin myydään myös lahjakortteja – unohtumaton elämyslahja!

Ilmailun historiaa - 80 vuotta ilmaa siipien alla

Puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saabin tuottama näyttely kertoo yrityksen pitkästä historiasta suomalaisessa ilmailussa.

Talvisodan kalustohankintoja koottiin Saabin tehtailla Trollhättanissa ja esimerkiksi USA:sta ostetut uudet Brewster 239 -hävittäjät sekä osa italialaisvalmisteisista Fiat G.50 -koneista koelennettiin.

Saab 91 Safirit palvelivat 1960-1980 -luvuilla Ilmavoimien koulu- ja yhteyskoneina, ja Saab 35 Draken -hävittäjät muodostivat Ilmavoimien rungon vuosina 1972-2000.

ILMAILUMUSEON OHJELMA JA TARJOUKSET LÄHIMATKAILUPÄIVILLÄ

Suomen Ilmailumuseo, Karhumäentie 12, 01530 Vantaa on avoinna ma-pe klo 10-20 ja la-su klo 10-17. Meille pääset sujuvasti lentokenttäjunalla (I,P: Aviapolis) ja museon asiakkaille on pihalla runsaasti ilmaista parkkitilaa.
Aukioloajat, pääsyliput ja saapumisohjeet

Lähimatkailupäivien ohjelmastamme löydät opastuksia, simulaattorikoelentoja ja ilmailujoogaa pääsylipun hinnalla (10/7 €, alle 7 v ja Museokortilla ilmaiseksi). Sunnuntaina tarjoamme ilmaiseksi auditoriossamme kaksi iki-ihanaa perhe-elokuvaa: Kikin lähettipavelu (S) ja Porco Rosso (K7, oman aikuisen kanssa 4 v). Tutustu museon tarjontaan ja ryhdy oman elämäsi matkanjärjestäjäksi – varaa omalle porukallesi oma opastus, simulaattorilentoja tai kokoustilat yksityistilaisuutta varten! Myös tapahtumatarjoilut järjestyvät kauttamme. Lähimatkailupäivien aikana varatut opastukset, simulaattorilennot ja kokoustilat erikoishintaan – 20 %.

Oppaamme käyttävät kasvosuojainta ja myös asiakkailtamme toivomme opastuskierroksilla ja simulaattorikokeiluissa kasvomaskin käyttöä. Ruuhkien välttämiseksi osassa tapahtumia on rajoitettu osallistujamäärä. Ilmoita osallistumisesi asiakaspalveluun paikan päällä!


Torstai 24.9.

koko päivän kaksi yhden hinnalla museoon, tarjoamme kalliimman lipun
klo 10:30 ja 11:30 Ilmailujoogaa, kesto noin 30 min, max 10 hlö Tutustu
klo 15-16 Lentomatkustamisen historia -opastus, max 15 hlö Tutustu
klo 16-18 esittelyssä Messerschmitt-simulaattori (non-stop) Tutustu


Perjantai 25.9.

koko päivän kaksi yhden hinnalla museoon, tarjoamme kalliimman lipun
Museokaupan tuotteista Museokortilla -10 %
klo 10:30 ja 11:30 Ilmailujoogaa, kesto noin 30 min, max 10 hlö
klo 15-16 Lentomatkustamisen historia -opastus, max 15 hlö Tutustu
klo 16-18 esittelyssä Diamond-simulaattori (non-stop) Tutustu


Lauantai 26.7.

klo 10.30 lasten oma PPL-opastus (Pikku pilotin lentokoulu), max 15 hlö Tutustu
klo 12.30-13.30 PPL-opastus, max 15 hlö Tutustu
klo 14-15 yleisöopastus, max 15 hlö Tutustu

Sunnnuntai 27.9.

klo 12:30 ja 13:30 Ilmailujoogaa, kesto noin 30 min, max 10 hlö

Sunnuntaina tarjoamme lisäksi auditoriossamme ilmaiseksi iki-ihanat Hayao Miyazakin ohjaamat koko perheen elokuvat elokuvat Kikin lähettipalvelu (103 min, S) ja Porco Rosso (94 min, K7):

10:30 alkaen Kikin lähettipalvelu (103 min, S), max 120 hlö (sopii koko perheelle)
14:30 alkaen Porco Rosso (94 min, K7), max 120 hlö (sopii koko perheelle) 


Molemmat elokuvat sopivat hyvin koko perheelle. Kikin lähettipalvelu on sallittu kaikenikäisille, oman aikuisen kanssa Porco Rosso on sallittu 4 vuotta täyttäneille. Auditoriossa osa paikoista on poistettu käytöstä turvavälien aikaansaamiseksi.

Takit saa ottaa mukaan auditorioon.  Elokuvaherkkuja myynnissä!

Tutustu Lähimatkailupäivillä museon tarjontaan ja ryhdy oman elämäsi matkanjärjestäjäksi – varaa omalle porukallesi oma opastus, simulaattorilentoja tai kokoustilat yksityistilaisuutta varten!

Myös tapahtumatarjoilut järjestyvät kauttamme. Lähimatkailupäivien aikana varatut opastukset, simulaattorilennot ja kokoustilat erikoishintaan – 20 %.


Tutustu teemaopastuksiimme: Lentomatkustus ennen ja nyt, Yleisopastus ja Sodan taivaalla.

Ryhdy oman elämäsi matkanjärjestäjäksi – varaa omalle porukallesi oma opastus!

Ilmailumuseo on avoinna to-pe klo 10-20 ja la-su klo 10-17 
https://ilmailumuseo.fi/

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa