ihastu raaseporin upeisiin aarteisiin

raasepori. Lähellä. Silti jotain muuta.

Ruukkeja, linnoja ja vanha kaupunki

Vain reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja Turusta sijaitsee Raasepori – Uudenmaan maakunnan laajin kaupunki, jossa Tammisaari, Karjaa ja Pohja ovat yhdistäneet voimansa. Täältä löytyy tietenkin kaupungin nimen mukainen Raaseporin keskiaikainen linna, mutta myös palkittu design- ja käsityökeskus Fiskarsin Ruukki, idyllinen Tammisaaren vanha kaupunki, komea Mustion Linna sekä perinteikäs Billnäsin ruukki. 

Luontoa, kulttuuria ja ravintoloita

Vetovoimaa lisää Tammisaaren saariston ihanan sokkeloinen kansallispuisto sekä lukuisat metsät, järvet ja muut arvokkaat luontoalueet. Herkkusuille on luvassa korkealuokkaista, lähituotettua ruokaa viihtyisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Kun pakettiin lisätään vielä värikkäät torit, markkinat ja kulttuuritapahtumat, voimme hyvällä omallatunnolla sanoa, että meiltä löytyy kaikki hyvän elämän ainekset. Tervetuloa ihastumaan!

Raaseporin pyöräilyreitit

Raasepori on maantieteellisesti todella laaja alue ja siksi mitä parhain paikka kokea ja nähdä paljon pyörän satulasta. Täältä löytyy pyöräilyreittejä sekä maantie- että maastopyöräilyyn. Reittien varrella pääsee tutustumaan Raaseporin historiallisiin kaupunginosiin, kyliin ja kohteisiin, jotka sijaitsevat suurelta osin Kuninkaantien varrella.

Fiskars Village Trail Centerissä pääset revittelemään vaihtelevilla ja luonnonkauniilla maastopyöräradoilla. Jos haluat jatkaa pidemmälle, suosittelemme merellistä, monipuolista Rannikkoreittiä, joka vie kesäisin Tammisaaresta Hankoon ja veneellä Kemiönsaareen, josta voit jatkaa edelleen Saloon.

Reitit ja pyörävuokrauspisteet löytyvät täältä

https://www.visitraseborg.com/fi/aktiviteetit/pyoraily/

Raaseporin alueen opastuksia ja retkiä Lähimatkailupäivillä 24.-27.9.2020
Kaikki Raaseporin tapahtumat 
https://tapahtumat.raasepori.fi/fi-FI

Raasepori. Lähellä. Silti jotain muuta.

Katso lisää: www.visitraasepori.fi

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa