Tervetuloa off season Hankoon!

Paljon tekemistä ja aktiviteettia myös sesongin ulkopuolella

Hangon kesäkausi on mitä vilkkain, mahtavin, seikkailevin ja kaunein.
Entä syksy, talvi ja kevät – miltä ne näyttävät?

Vaikka illat hämärtyvät, kaupunki on valoa täynnä.
Vaikka vesi kylmenee, uiminen ei ole koskaan tuntunut näin raikkaalta.

Vaikka kadut tyhjenevät, elämyksiä löytyy aina. Ja rauha, hiljaisuus… näitäkin löytyy aina.

Hangon pyöräreitit

Viitoitettu rannikkoreitti yhdistää Raaseporin, Hangon, Kemiönsaaren ja Salon. Voit kuitenkin helposti aloittaa retken vaikka Helsingistä ja pyöräillä läpi länsiuusimaailaisen maaseudun halki Hankoon. Matkan varrella ohitat Siuntion, Inkoon, Fagervikin, Snappertunan ja Tammisaaren. Matkaa Raaseporista Hankoon kertyy noin 40 kilometria. Matkalla on paljon nähtävää ja aikaa kannattaa varata riittävästi. 

 VisitHanko: Pyöräillen meren äärelle
Rannikkoreitti

Luontopolut

Puistovuoren Rakkauden polku

Koe ainutlaatuinen sekoitus upeaa luontoa ja historiallisia tapahtumia. Noin 1,5 kilometria pitkä kävelyreitti vie sinut ajassa taaksepäin 1800-luvun loppupuolelle, jolloin Rakkauden polku rakennettiin kylpylävieraille. Laajalla tasaisella kalliolla oli ilmakylpyjä varten aidattu alue, jossa m myös emigrantit siirtolaisaikoina tanssivat odotellessaan laivan lähtöä Amerikkaan. 

Tulliniemen luontopolku ja Suomen eteläisin kärki

Siinä missä manner päättyy, kohtaat äärettömän meren ja ainutlaatuisen merellisen luonnon. Suomen eteläisimmässä kärjessä, Uddskatanin luonnonsuojelualueella, on pehmeän pyöreitä kallioita, metsää, niittyjä ja korkeita näköalapaikkoja. Hankoniemen kärki on monen uhanalaisen lajin turvapaikka. Se on myös tärkeä lintujen levähdysalue ja merilinnuston pesimäalue. Varsinkin syksyisin niemellä voi kokea huikeita luontokokemuksia, kun muuttavat linnut kerääntyvät niemen kärkeen ennen meren ylitystä.

Luontopolun varrelle on sijoitettu 15 infotaulua, jotka kertovat alueen arvokkaasta luonnosta sekä merenkulkuun ja sotahistoriaan liittyvästä kulttuuriperinnöstä.  Luontopolku on 6,7 kilometriä pitkä. Ketojen ja hiekkarantojen kasvi- ja hyönteislajisto on ainutlaatuinen. Myös alueen vedenalainen luonto on arvokas. Vedenalaiset riutat ja hiekkasärkät ylläpitävät monimuotoista elämää.

Visit Hanko: Kävelyreitit   

Kylpylätunnelmaa Regatta SPAssa

Regatta SPA on ainutlaatuinen merenrannalla sijaitseva kylpylä, joka sijaitsee n. 120 metrin kävelymatkan päässä hotellilta erillisessä rakennuksessa. Kylpylä yhdistää Hangon satamakaupungin tunnelman ja ylellisen kylpylän monipuoliset palvelut elämykseksi, jolle ei löydy vertailukohtaa. Regatta SPA:n ympärivuotisiin palveluihin kuuluu korkealaatuisia kauneus- ja hyvinvointipalveluita sekä kuntoutus- ja liikuntapalveluita sekä urheiluvalmennusta. 
Regatta SPAssa on täysimittainen 25-metrinen uima-allas (+27 °C), terapia-allas (+32 °C), sekä monipuolinen saunaosasto, jota voi varata myös yksityis- ja yrityskäyttöön.    

regattaspa.fi 


Pimeä viikonloppu 30.10.-1.11.

Raaseporin ja Hangon yhteinen ylistys syleilevälle pimeydelle. Sukella marraskuuhun uudessa, kutkuttavassa ja piristävässä tapahtumassa, ja koe hirmuisen hieno historiallinen alueemme uudessa valossa.Pimeä viikonloppu toteutetaan paikallisten voimin nostamalla esiin kaupunginosiemme ja kyliemme rikas historia ja jännittävät tarinat. Näiden lisäksi Pimeä viikonloppu tarjoaa länsiuusmaalaista hyggeä mukavassa seurassa mm. elokuvanäytösten, tarinatuokioiden ja vaikkapa ulkoilun muodossa – herkullista ja lähituotettua ruokaa ja juomaa unohtamatta.

Pimeän viikonlopun ohjelmatarjonnan löydät Raaseporin tapahtumakalenterista. Hangon ohjelma löytyy Hangon tapahtumakalenerista myöhemmin syksyllä.

visithanko.fi
visitraseborg.fi

Hangon museo

Aarteet meren pohjasta – tarina kolmesta hylystä

Tänä vuonna sukellamme Hangon museossa merenpinnan alle. Sieltä löytyy monia hienoja hylkyjä, joihin ei yleisöllä normaalisti ole pääsyä. Hankoniemi on ollut tärkeä välietappi monelle alukselle ja se on myös koitunut monen kohtaloksi. Näyttelyssä voit tutustua seitsemään eri laivanhylkyyn sekä vierailla Hauensuolessa virtuaalisesti.Kävijämäärä rajoitetaan toistaiseksi 10 henkeen kerrallaan.
 Tutustu: Aarteet merten pohjasta

Opastetut kierrokset

Kylpyläpuiston huvilat kertovat 
Hangon Kylpyläpuisto on Suomen merkittävimpiä suurten puuhuviloiden alueita. Kierroksen aikana tutustutaan 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun kylpyläkulttuuriin, huviloiden rakentajiin ja asukkaisiin sekä elämään Kylpyläpuistossa. Lue lisää

Mannerheim kehdosta hautaan

Heinäkuussa 1919 Carl Gustaf Mannerheim hävisi Suomen ensimmäiset presidentinvaalit K.J. Ståhlbergille ja vietti lähes koko 1920-luvun siviilielämää. 1920- luku oli kaikkiaan hengähdystauko Mannerheimin elämässä, jolloin hän vietti kesät Hangossa. Hän asui kesähuvila Villa Stormhällan:issa ja perusti myös kahvilan: Café African (nykyään Neljän Tuulen Tupa). Mannerheim on itse sanonut viihtyneensä kaikkein parhaiten Hangossa pikku saarellaan, missä auringon säteet valaisivat kalliot. Marsalkka oli kirjoilla Hangossa 1919 -1935. Opastuksen aikana tutustutaan Mannerheimin henkilöhistoriaan ja hänen aikaansa Hangossa.  Lue lisää

Hanko vesitornista katsoen
Hangon historia ja nykypäivä avautuvat upeasti panoraamana vesitornista. Opastuksen aikana saat kuulla meritaistelujen sotahistoriasta 1700-luvulta aina 1900-luvulle saakka, bongata kaksi satamaa kokonaisuudessaan, erottaa entisen terästehtaan rakennukset 10 kilometrin päässä ja lumoutua horisontin kauneudesta – Hangon ainutlaatuisesta näkymästä. Näköalatorni kohoaa 65 metriin merenpinnan yläpuolelle ja tornissa on myös kiikarit. Lue lisää

Arkkitehtuurikävely Hangon keskustassa
Anna rakennusten herätä henkiin ja kertoa sinulle oman tarinansa. Kaupungin lyhyestä historiasta huolimatta Hanko tarjoaa varsin rikasta arkkitehtuuria. Lyhyen kävelymatkan päässä löydät rakennuksia joiden käsialaa ovat mm. Theodor Höijer, Lars Sonck, Selim A. Lindqvist, Waldemar Aspelin, Wivi Lönn ja Viljo Revell.  Lue lisää

Kierrokset ja varaukset: Hangon oppaat

Yoga

Merimind viikonloppu

Laadukas hengähdys merellisissä teemoissa hyvätunneilmaisessa porukassa Suomen etelässä Hangossa. Jokaisen viikonlopun ohjelma on räätälöity vuodenaikaan ja teemaan sekä ryhmän tunnelmaan sopivaksi.

Voimana toivo -kurssi

Viikonloppukurssi sopii yksin, ystävän tai kumppanin kanssa matkaaville kurssilaisille. Viikonlopun aikana lähestymme toivon teemaa sekä mielen että kehon keinoin. Kurssin tavoitteena on fokusoida hyvän elämän ytimeen tarkastellen toivoa sen keskisistä näkökulmista käsin: tavoitteita, tunteita, ihmissuhteita, toipumista ja elämän syvintä tarkoitusta käsitellen. Kurssi koostuu Maaretin luento-osuuksista ja ja Johanna Pawlin kehollisista harjoituksista joogan ja hengityksen keinoin. 

Merijooga.fi 

Ruokatapahtumia

Ravintola Makasiini sijaitsee vanhassa 1860-luvulla rakennetussa rantamakasiinissa. Ravintola on mukana Skärgårdssmak (Saariston makuja) toiminnassa. Sen tavoitteena on lisätä paikallistuotannon ja lähialueille tuotettujen ja pyydettyjen raaka-aineiden käyttöä. 

Kynttilä-illallinen pe 18.9. klo 19-23.
Octoberfest la 10.10. klo 19-23.
Makasiini.fi 

Charter-risteilyt

Hangon edustalla avautuu Itämeri monine kiinnostavine retkikohteineen. Hyljesafarilla voit hylkeiden lisäksi ihailla merikotkia ja saariston ainutlaatuista luontoa. Koe saarten historiaa, kuten Hauensuolen satoja vuotta vanhoja kallionkaiverruksia tai Bengtskärin majakan tarinanhohtoista ilmapiiriä.
Sunfun vie sinut retkelle Hangon Itäsatamasta.
Kyselyt ja tilaukset: sunfun.fi

Elämykset Hangosta itään ja länteen maailman kauneimmassa saaristossa. ParMare järjestää räätälöityjä saaristoretkiä ja toimii myös taksiveneenä.
Kyselyt ja tilaukset: parmare.johku.com

Muksiikki-illat​

Bellman 280 vuotta 24.10. klo 18

Esitys koostuu monologeista ja lauluista, joiden joiden lähtökohta on siinä kaupungissa ja niissä ihmisissä, joita Bellman niin taitavasti aikanaan hahmotti. Paikka: Hangon kaupungintalon juhlasali, Vuorikatu 1 ‘Hangon tapahtumakalenteri: https://hanko.place2go.fi 

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa