taiteilijoiden ja kulttuuriväen jalanjäljillä

Tuusulanjärvi on retkikohde keskellä uuttamaata

Pyöräillen Tuusulanjärven maisemissa

Tuusulanjärven ympäristössä on hyvät pyöräilyreitit. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat erilaisille reiteille luonto- ja kulttuurimaisemiin.

Matkan varrella voit vierailla vaikka järven länsirannan Sarvikalliolla, ihastelemassa kansallisnäkymiä järvelle korkeuksista.  Näillä kallioilla  Suomen taiteen kultakauden taiteilijat Venny Soldan-Brofelt, Pekka Halonen ja Eero Järnefelt viihtyivät maisemia ikuistaen.  Lue lisää 

Luontoa, kulttuuria ja ravintoloita

Näiden laineiden liplatusta ovat katselleet ja kuunnelleet lukuisat tunnetut kulttuurivaikuttajamme, kuten Aleksis Kivi, Jean Sibelius, J.H.Erkko, Juhani Aho, Pekka Halonen ja Venny Soldan-Brofeldt.

Gustavelundista on mahdollista vuokrata soutuveneitä, joilla voi omatoimisesti nauttia järven maisemista ja tunnelmista. 

Sibeliuksen sielunmaisemissa

Jean Sibelius rakennutti Tuusulanjärven rannalle kodin perheelleen ja nimesi sen vaimonsa Ainon mukaan Ainolaksi.  Valtaosa Sibeliuksen sävellystöistä syntyikin Ainolassa. Säveltäjä Armas Järnefeldtin sisko Aino oli monilahjakkuus, jonka kädenjälki näkyy kaikkialla Ainolassa niin kodin sisutuksessa, tekstiileissä kuin  käytännöllisissä ratkaisuissakin.

Naisten merkitys Suomen itsenäisyyden puolustuksessa esillä Lottamuseossa

Lottamuseo sijaitsee Tuusulan Rantatien kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa maisemissa Syvärannan tilalla. Syvärannan vanha päärakennus tuhoutui tulipalossa vuonna 1947. Suomen Naisten Huoltosäätiö (nyk. Lotta Svärd Säätiö) rakennutti vanhan huvilan paikalle vuonna 1995 uudisrakennuksen, jossa Lottamuseo toimii.

TUUSULANJÄRVEN SEUTU YHDISTÄÄ RETKEILYN, KULTTUURIN, LUONNON JA HISTORIAN

Lähde omatoimiretkelle tai kiehtoville opastetuille kierroksille Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa. Voit ihastua sen lumoavaan tunnelmaan, kuten monet tunnetut taiteilijat yli sata vuotta sitten. Kulta-ajan taidemaalarit, säveltäjät, kirjailijat ja runoilijat ihastuivat sen luontoon ja asettuivat järven kuvankauniin luonnon äärelle. 

Tutustu lisää Tuusulanjärven alueeseen:

Tuusulanjärven Matkailuyhdistys  https://www.visittuusulanjarvi.fi/
Tuusulan kunta https://www.tuusula.fi/

Järvenpään kaupunki https://www.jarvenpaa.fi/ 

matkailuesite tuusula 2020

Jaa lähimatkailuvinkkejä somessa